Corona

Dit doet de Corona-tijd met mij

Hoe is het nu met jou? Ik vind het bizar om te bedenken dat het al november 2020 is. Het voelt echt alsof we nog in maart zijn. In maart leek alles nog onschuldig en moesten we gewoon even thuis werken, ‘over een paar weken zal alles wel weer normaal zijn’. Nu weten we dat het anders is.

Oké, dat klonk heel negatief. Zo ben ik helemaal niet. Ik zie ook mooie dingen gebeuren en ik zie deze tijd ook heel erg als een kans. Een kans om technieken voor ons te laten werken, een kans om te kijken hoe werken met elkaar ook op een andere manier kan en ook een kans om voor jezelf na te denken.

Nadenken

Ook ik heb veel nagedacht en eigenlijk is dat nog steeds gaande. Ik merkte in het begin van de Corona-tijd dat ik werken voor de Hogeschool van Amsterdam interessanter ging vinden. Ik vind het tof om mee te denken hoe het onderwijs er uitziet in deze tijd. Ik vind het mooi om leuke lessen te kunnen geven aan studenten die alleen op hun kamer zitten. Al snel merkte ik dat ik meer uren ging maken, mijn hulp aanbood en dit eigenlijk veel leuker begon te vinden dan mijn eigen onderneming.

Ik schrok een beetje van deze gedachten. Ik heb mezelf altijd als ondernemer gezien en docent zijn was iets wat ik leuk vond om daarnaast te doen. Maar nu zie ik het dus andersom? Nu word ik blijer van lesgeven? Vind ik de combinatie steeds moeilijker worden?

Keuzes maken

Ik besloot om geen nieuwe klanten meer aan te nemen en deze blog te beginnen. Want ik word er blij van om mijn inspiratie te kunnen delen. Verder richt ik mij vooral op de HvA en wil ik daar groeien. Volgende week start ik met de cursus: Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. En ik heb plannen om een master te gaan doen, zodat ik in loondienst voor de HvA kan gaan werken (daar is een master voor nodig, en die heb ik nu niet). In loondienst? Dit had ik een jaar geleden niet gezegd, maar nu voelt het als een hele mooie stap.

Om dit op te schrijven en online te plaatsen voelt als een overwinning. Ik zag loondienst altijd als een soort makkelijke optie. Ik zie nu dat dat niet het geval is. Op dit moment voelt het alsof ik daar meer kan groeien en ik juist in mijn eigen onderneming een beetje vast zat. Ik kan bij de HvA mooie stappen zetten die mij persoonlijk en professioneel naar een volgend niveau gaan brengen. Daar heb ik zin in!

Picture of Miranda

Miranda

Hi! Miranda hier. Ik ben gek op lezen, ondernemen, sketchnoten en F1. Wil je meer over mij lezen? Dat kan!

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze te creeren.”