Hi, Miranda hier!

Ik ben 32 jaar, en werd ondernemer net voor ik afstudeerde op mijn 23ste. Mijn passie als ondernemer begon toen ik ingeschreven was bij de KvK, als freelancer werkte bij mijn stagebedrijf en het daar niet naar mijn zin had. Ik dacht: “Dit kan ik ook voor mezelf gaan doen”. Mijn ondernemershart begon toen te kloppen.

Ik heb als ondernemer al aardig wat wegen bewandeld; mensen geleerd hoe zij zelf een WordPress website kunnen maken, een community gehad over websites en social media, heel veel websites gemaakt voor ondernemers, blogs geschreven voor anderen en webshops en online programma’s gemaakt. 

Op dit moment sta ik op een punt dat ik wil doen waar IK blij van word. Ik heb van al het bovenstaande genoten (soms wat meer en soms wat minder), maar nu is het tijd om dingen voor mezelf te doen. Vandaar dat je meer mijn creatieve kant zal tegenkomen hier. Denk aan: podcasts, sketchnotes en blogs. Hier schrijf, praat en teken ik over alles wat mij bezighoudt zoals: boeken, financiën, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en nu bijvoorbeeld ook mijn zwangerschap. Maar net wat er op dat moment het meest speelt in mijn leven.

Ik hoop dat je hier inspiratie en vermaak uit kan halen. Volg mij vooral op Instagram voor dagelijkse inspiratie en een kijkje in mijn leven.

Portret van Miranda

Sketchnotes en ik

Door mijn dyslexie ontdekte ik de kracht van sketchnotes.

Mijn middelbare schooltijd was niet bepaald makkelijk. Ik vond leren heel leuk, maar het lukte me simpelweg niet doordat mijn dyslexie me in de weg zat. Als ik een studieboek las kon ik de informatie niet onthouden, de verbanden niet leggen en op het tentamen bakte ik er dan helemaal niks van. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik 7 jaar over mijn havo heb gedaan.

Ik zocht naar manieren voor mezelf om de theorie wel te kunnen onthouden. Zo sprak ik hoofdstukken uit mijn boek in op mijn computer en zette het daarna op mijn mp3-speler (old-school!). Op deze manier kon ik luisteren en lezen tegelijk, dat hielp me maar was niet leuk om te doen en kostte erg veel tijd.

Tijdens mijn studie CMD kwam ik in aanraking met sketchnotes. Vanaf dat moment ben ik sketchnotes in gaan zetten om theorie te onthouden, begrijpen, verbanden te zien en (misschien wel het belangrijkste) om het voor mezelf leuk te maken. Ik had opeens een hele toffe samenvatting van mijn theorie, het was leuk om te maken en ook nog eens om naar te kijken!

Sketchnotes hebben mij geholpen om geen last meer te hebben van mijn dyslexie. Het geeft mij het gevoel dat ik een manier heb gevonden om op een veel toffere manier te kunnen studeren. Ik haal er kracht en inspiratie uit en dat gun ik anderen ook!

Docent Miranda

Naast deze werkzaamheden werk ik sinds 2017 als freelance docent bij de opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2021 heb ik dan ook mijn Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid behaald. Ik geniet ervan om te zien hoe studenten groeien en zichzelf steeds beter leren kennen. Ik vind het heel mooi dat ik daar een klein beetje aan kan bijdragen.

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze te creeren”
– Peter Drucker