Geld, geld, geld

Geld, geld, geld!

Ik houd van geld. Als ondernemer vind ik de financiën doen, facturen maken, berekeningen maken (ga zo maar door…) misschien wel het leukste om te doen. Maar ook privé kan ik genieten van sparen en bezig zijn met geldzaken. Ik merk dat dit zeker niet bij iedereen zo is, daarom wil ik in dit artikel vertellen wat het voor mij leuk maakt.

Sparen

Ik ben opgevoed met de gedachten dat je altijd spaargeld moet hebben. Van jongs af aan heb ik dus altijd gespaard. Mijn spaargeld is bijna op geweest toen ik mijn rijbewijs heb gehaald/betaald en toen ik mijn eerste huis huurde en ik mijn hele inrichting moest kopen. Direct na deze twee gebeurtenissen begon ik weer met sparen.

Ik vind zelf dat ik een fantastische spaar-techniek heb, dus ik deel hem graag met je ;). Ik laat mijn spaargeld automatisch, wekelijks afschrijven. Ik doe dit in kleine delen zodat ik er vrijwel niks van merk.

Hoe dit eruitziet:

Maandag
€5 – spaarrekening
€5 – vakantierekening
Dinsdag
€5 – spaarrekening
Donderdag
€18 – vakantierekening
Vijdag
€10 – spaarrekening
Zondag
€15 – spaarrekening

Ik spaar dus wekelijks voor mijn vakantie: 22 euro en voor mijn spaarrekening (die is vooral voor onverhoopte dingen in het huis): 35 euro. (Daarnaast spaar ik ook maandelijks 400 euro voor mijn pensioen, dit gaat naar aparte beleggingsrekeningen.)

Dit lijkt in een week niet veel, en toch loopt het lekker op. Als ik in een maand geld overhoud maar ik dit ook nog over naar mijn spaarrekeningen.

Nog een tip: Mijn spaarrekeningen heb ik altijd op onzichtbaar staan. Op deze manier zie je niet hoeveel je al gespaard hebt en word je ook niet in de verleiding gebracht om er geld af te halen.

Beleggen

Ik ben nog niet heel erg thuis in de wereld van beleggen, maar ik doe er wel iets mee. Op een hele makkelijke manier! Ik gebruik namelijk de app Peaks. Via deze app kun je beleggen met je wisselgeld. Psst… vind je het interessant klinken? Onderaan dit stukje heb ik een leuke code voor je.

Even een voorbeeld: Ik koop een koffietje van 2,30. Peaks maakt hier 3 euro van, de 0,70 cent gebruiken zij voor je beleggingen. Aan het eind van de week wordt dit wisselgeld van je rekening afgeschreven en bijgevoegd in Peaks. Ik merk hier vrijwel niks van. Het zijn zulke kleine bedragen dat je niet echt doorhebt dat het afgeschreven wordt en toch heb ik al een heel leuk zakcentje verdiend aan mijn beleggingen. Ik vind dit een win-win. Je kunt zelf kiezen hoe veilig of gedurfd je wilt beleggen en het is super makkelijk. Ideaal voor beginners.

Wil je het gaan proberen? Met de Peaks code: MIRANXB9U ontvangen we allebei 5 euro in onze Peaks-portemonnee.

Daarnaast beleg ik ook voor mijn pensioen. Als je dat interessant vindt, laat het mij weten. Dan zal ik daar een aparte blog over schrijven.

En dan nu voor ondernemers

Ik zou mijn financiën nooit zo leuk vinden als ik MoneyBird niet had. MoneyBird maakt het voor mij echt een feestje. Het is een programma waarbij je facturen kan maken/sturen, maar ook offertes, jouw inkoopbonnen in kunt boeken en zelfs je bank kunt koppelen zodat je heel makkelijk kunt zien of je nog inkoopbonnen mist en of jouw klanten de facturen hebben betaald. Sorry dat was een hele lange zin, ik hoop dat je mijn enthousiasme hoort. Ook kun je jouw boekhouder een account geven zodat hij/zij direct toegang heeft tot jouw financiën.

Ken je MoneyBird nog niet en wil je het wel proberen? Met deze link kan je jouw proeftijd van MoneyBird met 60 dagen verlengen.

Nog meer horen/lezen over geld?

Ik lees en luister graag naar meer tips over geld, dus die geef ik jou ook graag.

Picture of Miranda

Miranda

Hi! Miranda hier. Ik ben gek op lezen, ondernemen, sketchnoten en F1. Wil je meer over mij lezen? Dat kan!

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze te creeren.”