Perfectie waarom

Perfectie? Waarom?

Ik heb geen zin meer in perfectie. Dat is niet altijd zo geweest hoor. Er is een tijd geweest dat ik alles heel goed wilde doen, maar dat is voorbij. Het heeft namelijk geen enkele zin. Wanneer is iets perfect? Als het voor jou zo voelt? Of voor een ander? Een ander zal iets veel eerder perfect vinden dan jij het zelf vindt. En daar zit het ‘m precies in.

Neem deze website. Ik wilde dit gewoon heel graag maken. Zodat ik een website/document heb wat helemaal mij is. Ik schrijf dit artikel voordat mijn website online is, maar ik weet nu al dat de website niet perfect gaat zijn op het moment dat ik hem live zet. Ik heb daar namelijk helemaal geen zin in. Ja, hij moet er goed uit zien en hij moet werken. Maar perfect? Nope, nergens voor nodig.

Het gaat om het plezier

Het gaat mij om het plezier dat ik krijg van de website. De vrijheid die ik krijg om te delen wat ik wil. Want dit is mijn naam, mijn site. Het gaat mij er niet om dat ik anderen helemaal om ver blaas qua schoonheid. Ik hoop dat ik iemand mag inspireren met de teksten die ik schrijf of het pad dat ik bewandel. Daarvoor hoeft mijn website niet mooi te zijn, toch?

“Maar Miranda, jij bent een webdesigner toch? Zelfs dan denk je dit?” Inderdaad, zelfs dan. Het gaat om het doel dat je hebt. Je kunt jaren aan een website bouwen tot het perfect is, maar dan ben je dus al die jaren niet bezig met het inspireren van de mensen die ook naar een iets minder mooie website waren gekomen.

Soms ook lastig

Ik vind het soms ook heel lastig dat ik zo denk. Veel mensen denken namelijk niet zo. Er gaat wel eens een gedachten door me heen: “Waar maak je je druk om?”. Ik kan dan net op tijd bedenken dat ook die gedachten van diegene helemaal oké zijn. Gelukkig denken we niet allemaal hetzelfde. Voor mij werkt het erg bevrijdend om het niet perfect te willen doen en om mij meer bezig te houden met de boodschap dan met de uitvoering.

Ik ben heel benieuwd hoe dat voor jou is.

Picture of Miranda

Miranda

Hi! Miranda hier. Ik ben gek op lezen, ondernemen, sketchnoten en F1. Wil je meer over mij lezen? Dat kan!

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze te creeren.”